Onderhoudstips voor je parket

Geboend, geolied of vernist. Hoe je parket ook afgewerkt is, regelmatig onderhoud is nodig om de mooie uitstraling te behouden. Hout is nu eenmaal een natuurproduct, onderhevig aan tal van factoren zoals temperatuurschommelingen, luchtvochtigheid, vuil en stof.
Regelmatig schoonmaken
We raden aan om je parket elke dag schoon te maken met een droge microvezeldoek en eventueel te stofzuigen met een aangepast zuigstuk. Op die manier zorg je dat de coating minder snel afslijt. Daarnaast kan je je vloer best wekelijks dweilen met een licht vochtige doek. Gebruik wat onderhoudsproduct, poets de vloer en dweil nadien goed droog.
Intensief reinigen
Als je vloer sterk vervuild is, is een intensieve reiniging aangewezen. Daarvoor gebruik je een intensiefreiniger, een doek of eventueel een boenmachine met groene pad. De intensiefreiniger verwijdert oude was-, olie-, vet- en vuillagen en hardnekkige vlekken. Aanwijzingen over een effectief gebruik lees je op de verpakking.
Vlekwerend maken
Nadat je parket intensief gereinigd is, moet je het terug voorzien van een laag onderhoudsolie. Daarna kan je het normale onderhoud hervatten.

Onze onderhoudsproducten

Deze producten zijn te verkrijgen bij Setisol Beveren en Setisol Oostende.
Bestellen kan via e-mail.
Bestel producten